New York

New York findes og angrebet på World Trade Center fandt sted d. 11. september 2001. Chelsea Plaza Hotel findes ikke, men 20th Street og 7. Aveny findes og der ligger bestemt smalle huser der, som kunne være hotellet. Det smalle hotel som er model for historien, lå i nærheden og forfatteren har boet der flere gange.

Vi befinder os i bydelen Chelsea på Manhattan, hvor især et andet hotel, nemlig Hotel Chelsea er meget kendt fordi mange berømte kunstnere har boet der. Forfatteren boede på et mere beskedent sted som til gengæld var spændende og nedbrudt, og det gav ham stor inspiration. 

Kom med på en tur over og under New York en dag i 2001.

Angrebet d. 11 september var en meget voldsom begivenhed som ændrede verdenshistorien.

På Wikipedia kan man læse følgende:

Terrorangrebet den 11. september 2001(ofte omtalt som 9/11eller blot den 11. september), var en række koordinerede terrorangreb mod USA, der blev udført tirsdag den11. september 2001. Om morgenen den 11. september 2001 kaprede 19 mænd med tilknytning til al- Qaeda fire passagerfly.Terroristerne styrede to af flyene ind i World Trade Centers”tvillingetårne” (Twin Towers) i New York; et fly i hvert tårn. Begge tårne kollapsede efter hhv. 56 og 102 minutter pga. brand forårsaget af sammenstødet med flyene og eksplosionen af flybrændstof. Flykaprerne på det tredje fly styrede flyet ind i Pentagon-bygningen. Passagererne på det fjerde kaprede fly forsøgte at overtage kontrollen over flyet, hvilket førte til at det styrtede ned på en mark i Pennsylvania. Der er stadig spekulationer om det fjerde flys mål, men man formoder, at det har været et sted i den amerikanske hovedstad Washington DC. En tredje bygning i WTC komplekset styrtede lodret ned 8½ timer efter det første fly ramte Nordtårnet; den 40 etager høje bygning 7. Dens konstruktion var svækket af brande, men var ikke ramt af et fly. Ifølge hjernen bag terrorangrebet, Khalid Sheikh Mohammed, skulle det 4. fly have ramt United States Capitol, hovedsædet for USA’s Kongres Ingen af de ombordværende på de fire kaprede fly overlevede.