Hvad er tidsrejser?

 

Tidsrejser er rejser frem eller tilbage i tiden. Vi rejser alle frem i tiden med den samme hastighed. Det betyder, at vi rejser fremad, stille og roligt, et minut ad gangen, en time ad gangen, et døgn ad gangen. Så vi ved ,at når vi sidder, kl. 8 om morgenen, og tænker på hvad der mon sker i morgen, så ankommer vi til i morgen kl. 8, 24 timer senere og så oplever vi hvad der sker. Tidsrejser er noget andet. I tidsrejser springer vi frem i tiden. Vi tænker, hvad sker der i morgen og vi går ind i vores tidsmaskine, indstiller den til at bringe os frem til i morgen. Vi trykker på en knap. Og VIPS er vi øjeblikkelig sprunget frem til i morgen. Sådan er det og sådan er tidsrejser.

Er tidsrejser mulige?

 

Der mange teorier om det er muligt at rejse i tiden. Den meget berømte fysiker og filosof Hawking, mener at det er muligt at rejse frem, men at det er umuligt at rejse tilbage. Begivenheder tilbage i tiden er sket og kan ikke ske igen. Men vi kan SE tilbage i tiden. Når vi stirre ud i verdensrummet ser vi lys fra stjerner og galaxser, som har været undervejs i meget meget lang tid og når det rammer jorden, ser vi noget der forlod stjernene langt tilbage i tiden. Så ser vi noget der ikke eksisterer længere. En stjerne kan være brændt ud, men for os ser den levende ud.

 

Hawking mener, at hvis vi rejser væk fra jorden med noget der nærmer sig lysets hastighed vil rumskibet, efter seks års acceleration, være nået den fulde hastighed på 98 procent af lysets hastighed (lysets hastighed er rundt regnet 300.000 km/s),  Og så vil en dag på rumskibet være lig med et år på jordkloden, siger Hawkings. Hvis man så vender om og rejser tilbage, vil der være gået mange år på jorden og få år i rumskibet. Man vil lande i fremtiden. Ens venner og familie er blevet gamle eller er døde og man er selv meget yngre en dem. Vupti. Man har rejst frem i tiden, men man kan ikke rejse tilbage.